nieuws

Kollumerland en Nieuwkruisland-20130613-00249Één beeld heeft een metamorphose ondergaan bij haar plaatsing – ze ziet er beter uit dan ooit en is de favoriet van velen. Ze is letterlijk opgenomen door de omgeving.

♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦

Het DERDE JAAR van de tentoonstelling is in gang. Met een paar wijzigingen in de route – één locatie is vervallen, één locatie met nieuwe eigenaren, één locatie die verhuisd is en één locatie erbij: met een selectie aan beelden en die geopend is als galerie op de route. Het inlegvel van deze wijzigingen is gratis verkrijgbaar voor gidseigenaren: meldt u even bij ons en wij sturen u het inlegvel. Alle nieuwe gidsen bevatten het inlegvel.

♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦

In 2012 maakten een aantal ondernemers en instellingen samen met RTL-4’s Weekend Trip een korte regio-promotiefilm – ook de tentoonstelling maakte deel uit van het aanbod: Weekend Trip

♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦

Eind mei 2013 bracht de uitgave FIETSACTIEF een prachtig artikel uit over de tentoonstelling – 5 pagina’s vol informatie en foto’s.

Artikel Fietsactief nr 3 2013 - pag 1 tm 5 in 1 pagina

U kunt een pdf versie van het artikel downloaden door op de volgende link te klikken: download.
Het artikel (tekst en beeld) zijn van Ruud Slagmolen. Het routeverhaal én de fietsroute rond het Lauwersmeer staan in Fietsactief nummer 3. De uitgave is tot 21 juni te koop in de winkel of te bestelling via www.fietsactief.nl/nabestellen.
Onze grote dank aan Ruud Slagmolen en Fietsactief voor het prachtige artikel en de fijne samenwerking!

♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦

Wat verder: duplicaten van een aantal van de beelden van Hein zijn TE KOOP. Informatie is verkrijgbaar via de website van Hein Mader: www.heinmader.nl – beelden te koop.

♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦

poster2013kleinVan 18 mei t/m 15 september 2013 stonden een aantal van de beelden van Hein Mader te zien in de tentoonstelling “BEELDEN IN DE HORTUS – 2013″. De zomer tentoonstelling toont het werk van beeldhouwers uit Friesland en Drenthe: Adri de Fluiter, Marco Goldenbeld, Groenewoud/Buij, Guus Hellegers, André van der Linden, Hein Mader, Henk Rusman, Yvonne Visser en Auke Wassenaar.

De bijgaande catalogus is te koop bij de Hortus te Haren voor € 3,00.

De Hortus is dagelijks geopend van 9.30 – 17.00 uur. De locatie: Kerklaan 34 te Haren t: 050 5370053 e: info@hortusharen.nl i: www.hortusharen.nl